Leírás
A flank steak, azaz a hasalja hátulsó részéből vágott steak egy sokoldalú, soványabb hús, ami akár steaknek sütve, grillezve, de akár egy fajitanak, húsos szendvicsbe vagy akár pörköltnek is tökéletes alapanyag.
Ebben a csomagban 1 egész flanket teszünk. Ez a kisebb méret, ami 60-70 dkg között van.
A Hortobágy Angus elvei szerint marháinkat szabadon, stresszmentes körülmények között tartjuk a Hortobágyi Nemzeti Park területén, szálas takarmányon. A hizlaldában állataink kizárólag GMO mentes tápot kapnak és mindennemű hormonkezelést, káros beavatkozást elutasítunk. A marhákat a kíméletes tartás és a húsminőségi szempontokat szem előtt tartva stresszmentes körülmények között tartjuk és vágjuk . Az állataink általában 20-22 hónapos kor előtt nem kerülnek levágásra, így biztosítjuk a megfelelő érettséget a sok vizet tartalmazó - ma sok helyen megszokott - korai vágások eredményével szemben.
Húsaink saját magunk által megrendelt laborvizsgálatok által bizonyítottan kiemelkedően magas A, D és B6, B12 vitamin, magnézium, cink, vas és kálium tartalommal bírnak.