Leírás
Jeneses Józsefet nem kell bemutatni. Számos hazai mesterszakácsnak ő készíti a konyhai késeket, több hazai és nemzetközi díjat besepert. Azon túl, hogy Józsi is debreceni, így a Hortobágyhoz is adott a kötődése, nekünk ő ugyanazt a maximalizmust és profizmust képviseli a saját területén, mint amit mi céloztunk meg a marhahús terén.
Az egyedi, limitált Hortobágy Angus konyhai kés 15 cm pengehosszal tökéletes lehet akár egy steak elfogyasztásakor, de egy szalámi vagy akár szalonna felszeletelésekor, hús szétszedésénél is megfelelően használható sokoldalú darab, amelyet a Hortobágy Angus logo és a szép olajfa markolat tesz egyedivé. Bőrtokja elegáns, és kellő védelmet nyújt ennek a szép darabnak.
Penge anyaga: Wnr 1.4116-os rozsdamentes acél
Penge hossza: 15 cm
Markolat hossza: 11,5 cm.
Markolat: Olajfa.
Tanácsok:
A kést az olajfa markolat miatt mosogatógépben ne mossuk. A markolatnak elég lehet a kézről rárakodó víztaszító zsír, de természetes olajos kezelést meghálálja. Pengéjének éle sokáig tartós marad, élezéshez használjunk fenőkövet, esetleg keressünk meg szakembert. Józsi minden általa készített kést megélez külön kérésre.
A használat során igyekezzünk fa vágódeszkát használni, mert a porcelán tányér nem tesz jót a kés pengéjének.